Voetgolf Spelregels
  1. Houd je eigen bal in de gaten zodat je weet met welke je verder moet spelen
  2. Wacht met spelen totdat je zeker weet dat je met je trap geen andere spelers zult raken of hinderen.
  3. De bal moet in één beweging gespeeld worden. Het is dus bijvoorbeeld niet toegestaan om de voet op of onder de bal te zetten en dan pas over te gaan tot een voorwaartse beweging.
  4. Wacht met spelen totdat de bal helemaal stil ligt. Het is niet toegestaan om de bal zelf stil te leggen.
  5. Trap uw bal vanaf een positie achter de aftrapmarkeringen en ten hoogste 2 meter achter deze markeringen. De volgorde van aftrappen wordt bepaald door de score op de vorige hole. De speler met de beste score begint met aftrappen.
  6. Speel de bal zoals hij ligt: Het is niet toegestaan om de bal te verplaatsen of vastzittende onderdelen te verwijderen. Uitzondering: u mag de bal optillen en markeren wanneer deze dermate in de weg ligt dat uw medespeler of tegenstander gehinderd wordt in de uitvoering van een goede trap.
  7. De speler die het verste van de hole verwijderd is moet als eerste zijn bal trappen.
  8. Wanneer je bal in het water ligt probeer je deze eruit te halen, wanneer dit gelukt is speel je met 1 strafpunt verder vanaf een positie waar de bal in het water is gegaan of de positie waar de bal als laatst getrapt is. Het strafpunt tel je uiteindelijk bij de score van de hole op.
  9. Alleen de ballen die op de green liggen mogen opgepakt worden om hem schoon te maken of de plaats van de bal te markeren. Hoe klein de afstand naar de hole ook is, de bal moet eerst geput worden om naar de volgende hole te gaan.