Drukte op de baan

Zondagmiddag tussen 13:30 en 17:00 uur verwachte wij een grote drukte op de golfbaan ivm onze commissiedag.
Het kan hierdoor voorkomen dat er een wachttijd is om te kunnen spelen.

De wedstrijdcommissie heeft de afgelopen tijd vaker de vraag gehad waarom de Zomeravond competitie zo kort duurt dit jaar. Welnu, de reden daarvoor is dat we dit jaar iets nieuws willen introduceren: De Ryder Cup tussen ‘Oud’ en ‘Jong’ binnen Golfvereniging De Berckt!

‘Oud’ zijn de senioren vanaf 60 jaar, ‘jong’ is de jeugd tot 60 jaar. Leuke, gezellige team wedstrijden met natuurlijk wel een competitief element. Laten de ‘oudjes’ zien dat rust en ervaring telt of wordt het toch de lenigheid en energie van de ‘jeugd’ die de doorslag geeft? We gaan het zien en beleven gedurende 3 wedstrijden op de woensdag avond nadat de Zomeravondcompetitie is afgelopen.

Hoe kan ik me opgeven?
Vóór 1 juni via de website ikgagolfen.nl
Er is voor zowel de senioren (‘oud’) als de jeugd (‘jong’) een wedstrijd aangemaakt om je voor het desbetreffende team in te schrijven. Van ieder team spelen er iedere wedstrijddag  18 personen, de team captain bepaalt wie die 18 personen zullen zijn.

Hoe gaat het in zijn werk?
We spelen met 2 teams van 18 spelers, onder aanvoering van een captain, 3 verschillende vormen van Matchplay: op woensdag 1 juli beginnen we met de Foresomes, daarna op woensdag 8 juli de Greensomes en tenslotte op woensdag 15 juli de Singles. Alle wedstrijden zullen over 12 holes gespeeld worden. De team captains zullen van te voren bepalen wie tegen wie zal spelen.

Foursomes:

• Een wedstrijd waarbij twee spelers een team vormen en met één bal spelen. Er wordt altijd (!) om beurten afgeslagen van de afslagplaats. Speler A slaat af op de oneven genummerde holes en speler B op de even holes. Na de afslag wordt er om-en-om verder gespeeld (als B afslaat doet A de volgende slag, daarna weer speler B, etc) totdat de hole is beëindigd. Strafslagen hebben geen invloed op de volgorde van spelen.

Greensomes:

•  Is een variatie op foursome, het is een wedstrijd waarbij een team van twee spelers met één bal speelt. Echter alle teamleden slaan op elke hole hun eigen bal af, daarna met één van de ballen om-en-om verder.

Singles:

• één-tegen-één matchplay.

NB.  alle wedstrijdvormen worden zonder handicap verrekening gespeeld

Punten verdeling:

• Op de eerste twee speeldagen worden er in totaal 18 punten verdeeld in de ‘Foursome’ en ‘Fourball’ wedstrijden (1 punt per wedstrijd). Op de finaledag wordt er gestreden om de laatste 9 punten. Iedere gewonnen wedstrijd levert 1 punt op, een gelijkspel levert ieder team een half punt op. Tijdens het toernooi zijn er 27 punten te vergeven, waarbij het team dat als eerste 14 punten heeft gewonnen dus de Ryder Cup winnaar zal zijn.

Met name de finaledag zorgt altijd voor een groot spektakel, met veel strategisch te maken keuzes door de captains, spanning bij de spelers en een opgewonden, enthousiast publiek. Kijken dus!